Over ons

 

 Wij zijn Harry en Michaela 

 

We wonen in het plaatsje Huizen aan het water en dichtbij bos en heide. Wij hebben samen sinds 2004 meerdere boxers gehad, maar Harry heeft zijn hele leven al boxers gehad.

 

We hebben langere tijd 2 boxers gehad en op een gegeven moment werd het tijd om het serieus aan te gaan pakken. Daarom hebben wij veel ervaring opgedaan bij ervaren fokkers. We hebben onze kennel ingeschreven bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied en onze kennelnaam officieel aangevraagd.

In 2015 hebben we Daisy aangeschaft.

Eind 2016 kwam er een teefje bij: Hope Della Casa Dell'Acquario.

In 2018 zijn we uitgebreid met een pup uit ons eigen nest: Bibiana van de Lakehousefarm. Zij is in 2020 tijdelijk bij ons teruggekomen voor 1 nestje.

In 2019 kregen we een mooie kans om uit te breiden: Kulsvierkrogen Gillenia (Gilly) uit Denemarken.

12 januari 2021 zijn er 2 lieve dochters geboren in het laatste nestje van Daisy:

Ephyta en Ebony vd Lakehousefarm. Deze mooie teefjes wonen bij hun baasjes, maar komen een keertje terug om bij ons een nestje te hebben, zodat we deze lijn kunnen doorzetten van het boxerras.

 

Onze kennelnaam van de Lakehousefarm is een verwijzing naar ons huis aan het Gooimeer, waar wij genieten van de ruimte en omgeving. Een ideale omgeving voor honden.

Wij zijn een kleine, maar officiële Ras-fokker met veel passie voor het ras. Voor ons is het karakter en de gezondheid van de ouderdieren en de door ons gefokte pups erg belangrijk. Wij fokken uiteraard met reuen die aan de ras standaard voldoen, getest zijn op hart, HD, en spondylose en voldoen aan het fokregelement van de NBC.

 

Onze teefjes:

 

* Daisy, gestroomd met witte aftekening,  geboren op 06-08-2015

* Hope Della Casa Dell’Acquario, geel met witte aftekening, geboren op 05-10-2016

* Bibiana van de Lakehousefarm, geel met witte aftekening, geboren 18-06-2018 
Daisy en Hope hebben allebei hun laatste nestje gehad. Bibiana heeft in 2020 haar nestje gehad. Wij hebben dus nu 3 teefjes waar we mee kunnen fokken:

 

* Kulsvierkrogen's Gillenia, gestroomd fokzuiver teefje, geboren 17-05-2019 DK 

* Ephyta van de Lakehousefarm, gestroomd met witte aftekening, geboren 12-02-2021

* Ebony van de Lakehousefarm, gestroomd met weinig wit, geboren 12-02-2021

Op 5 mei 2017 hadden wij ons allereerste nestje van onze kennel. Dit was een fantastische ervaring waar we nog steeds met plezier aan terugdenken. En met de meeste baasjes onderhouden we nog steeds contact. Wij vinden het zeer belangrijk om op een verantwoorde manier te fokken met het schitterende ras en er toe bij te dragen het ras te verbeteren. Wij fokken met veel passie en doen grote moeite om de pups de allerbeste start in hun leven te geven, hierbij wordt letterlijk kosten nog moeite gespaard.

Ondertussen hebben we ons negende nestje gehad, waar we de lat ook weer hoog hadden voor gezondheid en een sociale huishond die ook de echte boxer looks moet hebben. We zijn bijvoorbeeld al meerdere keren naar het buitenland gegaan voor de ideale reu en zullen ook in de toekomst soms kiezen voor een buitenlandse reu als dit de beste keus is.

 

De door ons gefokte pups worden in huis geboren en groeien bij ons in huis op, zijn 8 weken onderdeel van ons gezin, zodat de pups goed gesocialiseerd en zo stabiel mogelijk uit het nest komen. Wij besteden veel aandacht aan het dagelijks laten kennismaken van velen soorten prikkels, zoals vanaf het moment dat ze kunnen horen al laten wennen aan vuurwerk geluiden, muziek, stofzuiger, auto rijden, buiten lopen, druk verkeer, kinderen, een eerste stukje zindelijkheidstraining, enz.

Aan de pups wordt dus intensief en vol passie aandacht besteedt. Wij willen de nieuwe baasjes een stabiele en gezonde pup geven, waar we graag ook achteraf nog bij betrokken zijn met raad en daad. Uit de nog steeds intensieve contacten van onze nestjes blijkt dat we daar zeker in geslaagd zijn.

 

 

Wij bezoeken af en toe een tentoonstelling met onze boxers, omdat wij en de hond dat leuk vinden.

Hier hebben we hele leuke resultaten bereikt met onze mooie boxers. Wel willen we benadrukken dat gewaardeerd worden op de shows erg leuk is, maar het fokken van een gezonde en gezellige huishond altijd voorop staat.

 

Wij zijn ook vaak vertegenwoordigd op de Jonge Honden Dagen, omdat dit altijd een leuke informele dag is om ervaringen uit te wisselen en  mensen te ontmoeten.

 

Voor meer informatie m.b.t. het aanschaffen van een pup, nodigen we u uit contact met ons opnemen via de contact pagina of ons te bezoeken bij ons thuis en onder het genot van 3 enthousiaste boxers en een bakje koffie lekker bij te praten.

Veel plezier bij het bekijken van onze website en hopelijk tot ziens.

Meer foto's op Nest foto's

A-nest t/m I nest